De zorgprogramma's
Binnen Cohesie organiseren we samen de zorg voor kwetsbare ouderen en mensen met een chronische aandoening of licht psychische problemen. Dit doen we binnen onderstaande zorgprogramma's.
COPD
COPD staat voor Chronische Obstructieve Longziekte. Het is een groep van aandoeningen die de luchtwegen en longen beschadigt, waardoor het moeilijker wordt om lucht in en uit te ademen. COPD omvat onder andere chronische bronchitis en longemfyseem. Roken is de belangrijkste oorzaak van COPD, maar ook blootstelling aan luchtverontreiniging, stof en chemische stoffen kan bijdragen aan het ontstaan van de ziekte. Voor meer informatie over COPD verwijzen wij u naar www.longfonds.nl.
Diabetes Melius type 2
Bij diabetes type 2 zijn de cellen in uw lichaam minder gevoelig geworden voor insuline. Er gaat dan niet genoeg suiker vanuit het bloed naar de cellen. Daardoor wordt de bloedsuiker te hoog. Dit kan gebeuren als u te zwaar bent.
Hart- en vaatziekten (CVRM)
Bekende hart- en vaatziekten zijn hartkramp, hartinfarct, beroerte en etalagebenen. Uw risico hierop is verhoogd bij roken, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes, nierschade, reuma, hart- en vaatziekten in uw familie, veel stress. Ga naar uw huisarts om uw persoonlijke risico te weten.
Kwetsbare ouderen
Kwetsbare ouderen hebben verminderde (of verlies van) regie over het eigen leven en een complexe zorgbehoefte. Deze kwetsbare patiënten ervaren daarmee aanzienlijke fysieke, psychische, cognitieve, communicatieve en sociale beperkingen in hun dagelijks leven. Daardoor vermindert de functionele autonomie.
Geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
GGZ staat voor geestelijke gezondheidszorg. De geestelijke gezondheidszorg heeft als doel om psychische aandoeningen te voorkomen, behandelen en te genezen. De coördinatie van het zorgprogramma GGZ is in handen van Provico. Op de website van Provico vindt u meer relevante informatie en links.
Binnenkort vindt u hier een overzicht van huisartsenpraktijken en van zorgverleners meermee buiten de huisartsenpraktijken wordt samengewerkt.
Voor meer informatie over bovenstaande onderwerpen verwijzen wij u naar www.thuisarts.nl.